Asko Korpela 
Tee jotakin repäisevää 

Mitä jos ryhtyisit ajan kuluksi opiskelemaan jotakin uutta? 

Ryhdy opiskelemaan filosofiaa kanssamme!

Tulin viime syksynä aloittaneeksi Avoimessa yliopistossa nettikurssin Johdatus filosofiseen ajatteluun. Et arvaa, mitä siitä tuli. En arvannut minäkään. Kurssiin kuului kaksi kirjaa, tai paremminkin kirja ja selostus kurssin sisällöstä. Kirjassa Ajatuksia oli 'sillisalaattia', noin 50 filosofin ydinajatukset. Vasta-alkajalle, kuten minä, suurin osa kirjan sisällöstä oli hyvin teoreettisen tuntuista ja vaikeata. Olin pettynyt. Kurssiin kuului myös kirjoittaa nettiin muiden luettavaksi ja kommentoitavaksi kaksi keskustelualustusta ja essee. Ja tässä on jotakin! 

Moni asia selviää keskusteluista ja muutenkin sen jälken, kun joku toinen on sen ensin 'suodattanut'. Syntyi ajatus, että tätä jatketaan. Sisarentyttäreni, jo mainetta niittänyt osallistuja ja aikuisopettaja Anne Rongas on laatinut erittäin mielenkiintoisen tuntuisen kirjalistan ja muutamien asiasta innostuneiden kesken syntyi hyvin nopeasti yhteisymmärrys siitä mistä ja miten aloitetaan. Tule Sinäkin mukaan! Ihan vain huviksesi. Niin me olemme muutkin. 

Esimakua saat tutustumalla Avoimen yliopiston kurssilaisten puheenvuoroihin ja niistä käytyyn keskusteluun. Tämän tapaista keskustelua on myös käyty jo vuoden ajan Volter Kilpi lukupiirissä. Se keskustelu alkoi Helsingin Sanomissa ja jatkuu yhä.
 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita tähän tai lähetä tavallinen sähköpostiviesti o korpela@hkkk.fi

Kirjoita tähänn nimesi:

..ja sähköpostiosoitteesi:


tai  viesti.

Asko Korpela 20010212 (20010212) o korpela@hkkk.fi o AJK kotisivu