Maailman ihmisiä

HeSa 19971006

Kunnon kokilla on kunniansa

Maailmankuulu ranskalainen kokki Paul Bocuse nauraa puheille rasvattomasta ruuanlaitosta. "Meidän kunnianune on olla kokkeja, ei lääkäreitä", sanoi Bocuse kierroksella erittäin terveystietoisessa Yhdysvalloissa. "Jos haluatte sellaista ruokaa, menkää sairaalaan."

Liikalihavien ei Bocusen mukaan tarvitse elää raasteilla. Tarvitaan vain luonteenlujuutta. "Hyvä ruoka ei lihota ketään. Kyse on kurista: älä ota lisää kahdesti, ja kun olet syönyt hyvän lounaan tai päivällisen, malta paastota vähän."

Keittotaiteen näkymät ovat 71vuotiaan kokin mukaan mainiot.

"Minulle väitettiin vuonna 1942 että vuonna 2000 eletään pillereillä, mutta vielä me syömme oikeata ruokaa", Bocuse sanoi.

Bocusella on kauan ollut mielipiteensä kevennetystä "uudesta keittiöstä" Ranskan ravointoloissa. Lautasella ei ole mitään, vaan kaikki on laskussa.


Asko Korpela 19990115 (19971026) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu