Valintoja sydämen parhaaksi 

Sydämen terveyteen vaikuttavia elämäntapoja ja ruokatottumuksia tähdennetään sunnuntaina alkaneella Sydänviikolla, jonka järjestää Sydänliitto yhteistyökumppaneineen.

Pienet, päivittäin toistuvat valinnat ovat ratkaisevia sydänystävällisen ruoan koostamisessa.  Rasvan määrän vähentäminen onnistuu, kun välttää liiallista rasvaa ruoanvalmistuksessa ja suosii vähärasvaisia ja rasvattomia elintarvikkeita.
Rasvan laatu saadaan kohdalleen käyttämällä kasvimargariinia leivällä ja öljypohjaista kastiketta salaatissa sekä ruoanlaitossa kasvirasvapohjaisia tuotteita.
Kuidun parhaita lähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kasvikset, marjat ja hedelmät.
Uusia makuvivahteita ruokiin saa suolattomista mausteista ja yrteistä. 
 

20000411 Metro

Asko Korpela 20000412 (20000412) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu