Valkosipuli

Valkosipuli on ihmeellinen ruoka-aine. Se on sinänsä suuri herkku. Mutta sen avulla voidaan myös korostaa muita ruoka-aineita, tehdä mauttomasta maukas samaan tapaan kuin soijakastikkeella. Mutta tässäkin suhteessa valkosipuli on soijakastike toiseen potenssiin.

Varmaan yksi yleisimpiä ruokareseptin ainesosia on '1-2 valkosipulin kynttä'.

Toiset ovat aivan hulluina valkosipuliin. Heille pitää laittaa 2 kynttä. Mutta on myös ihmisiä, jotka ilmoittavat, etteivät voi sietää koko ainetta. He ovat kokin kannalta parasta joukkoa. Kun heille tarjottavaan ruokaan panee yhden kynnen eikä puhu mitään, he eivät tiedä syöneensä valkosipulia ja kaikki kehut menevät suoraan kokille. Ja kehut ovat sitä varmempi nakki mitä enemmän sanovat inhoavansa valkosipulia.

Parhaista paras valkosipuliresepti: Näkkärillä juustolla päällystettynä.

Asko Korpela 19990212 (19990212) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu