Ajja bil mergaz

(Tunisialainen makkaramunakas)

Ärkäkkä tunisialainen makkaramunakas on sukua espanjalaiselle tortillalle.

Tee näin

  1. Leikkaa perunat kuutioiksi, hienonna valkosipuli ja viipaloi makkarat.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa. Lisää perunakuutiot ja kuullota kevyesti.
  3. Lisää joukkoon tomaattipyree, harissa, hienonnettu valkosipuli, juustokumina ja paprika. Kaada pannulle vettä juuri sen verran, että perunat peittyvät. Hauduttele hiljaisella lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Lisää makkarat ja hauduttele vielä noin 15 minuuttia.
  5. Vatkaa munat kevyesti ja kaada seos pannulle jatkuvasti sekoittaen, kunnes koostumus on kiinteä, mutta kermainen.
  6. Mausta munakas suolalla ja tarjoa heti.

Vihje: Herkkukaupoista saattaa löytää aitoja mausteisia merguez-makkaroita, joita syödään Pohjois-Afrikassa aamiaisellakin. Voit korvata merguezit ohuilla italiaisilla makkaroilla tai jopa chorizo-makkaroilla.

Tunisian keittiö


Asko Korpela 19990311 (19971121) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o AJK herkkusivu