Harissa

Tee näin

  1. Liota kuivattuja chilipalkoja kuumassa vedessä tunnin ajan.
  2. Kuivaa chilit ja laita mortteliin (tai pieneen sekoittimeen) yhdessä valkosipulin kynsien, korianterin kuminoiden ja suolan kanssa. Murskaa tahnaksi ja valuta päälle vähän kerrallaan puolet oliiviöljystä. Siirrä pieneen kannelliseen purkkiin ja kaada päälle loput oliiviöljystä.
  3. Chilitahna säilyy jääkaapissa 4-6 viikkoa.

Harissa sopii erinomaisesti melkeinpä mihin tahansa liha-, kala- ja kasvisruokaan, esimerkiksi arkiseen bolognese-spagettikastikkeeseen.

Harissasta on monta ohjetta, mutta useimpiin kuuluvat chilin lisäksi juustokumina ja valkosipuli.

TunisianKeitiö


Asko Korpela 19990311 (19990311) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o AJK herkkusivu