Pinaattikohokas 

Ainekset:

  • 30 g margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 75 g emmentaljuustoraastetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • hiven jauhettua muskottipähkinää
  • 150 g pakastepinaattia 

Tee näin:

  1. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi puuroksi.  Lisää kylmä maito kahdessa erässä hyvin sekoittaen. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna hautua noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Mausta muskottipähkinällä. mustapippurilla ja suolalla. Lisää juustoraaste ja ssekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset kastikkeeseen.  Lisää sulanut, huolellisesti valutettu pinaatti.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen juustokastikkeeseen.  Seoksessa saa näkyä valkuaisvaahtoa.
  5. Kaada seos voideltuun vuokaan.  Noin yksi kolmannes vuoan korkeudesta pitäisi jäädä seoksen kohoamista varten.
  6. Paista kohokasta 190 asteen uuninlämmössä 50 minuuttia.  Nosta lämpö 210 asteeseen ja paista vielä 5 minuuttia.
Tarjoa kohokas heti alkuruokana tai kalan kanssa tai sellaisenaan kasvisruokana.
Lähde: HS Ruokatorstai 20000406

Asko Korpela 20000406 (20000406) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle