Savuporo-Leipäjuusto-Salaatti 

Ainekset:

  • 100 g savuporoa
  • 200 g leipäjuustoa
  • pala kurkkua
  • ½ hapahkoa omenaa
  • 3-4 kevätsipulia
  • salaatinlehtiä, tomaattia
  • Kastike:

  • 1 rkl valkoviinietikkaa 4 rkl (kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria 

Tee näin:

  • Leikkaa savuporo suikaleiksi ja juusto kuutioiksi.  Suikaloi kurkku ja kuorittu omena ja viipaloi kevätsipulit.
  • Pane ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon kastikkeen ainekset.  Käytä suolaa varoen, sillä poro ja juusto ovat suolaisia.
  • Levitä alkupalalautasille salaatinlehtiä ja lusikoi päälle leipäjuustosalaattia.  Koristele minitomaateilla tai tomaatinlohkoilla.  Tarjoa lisänä paahdettua tai uunissa kuumennettua ruisleipää. 

  • Savuporo-ieipäjuustosalaatti on yksinkertainen valmistaa.

Lähde:  HeSa ruokatorstai 20000511

Asko Korpela 20000511 (20000511) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle