Somlói galuska 

[somlooi gålushkå] jälkiruoka

Ainekset:

  • Kääretorttutaikina 
  • Aprikoosihilloa 
  • Vaniljakastiketta 
  • Suklaakastiketta 
  • Rommirusinoita 
  • Rouhittuja saksanpähkinöitä 

Tee näin:

  1. Paistetaan tavallinen kääretorttutaikina, voidellaan se aprikoosihillolla ja leikataan pieniksi kuutioiksi (tähteeksi jääneet kakun ja pikkuleipien murusetkin käyvät). Kakunpalasia, vaniljakastiketta ja suklaa-kastiketta asetellaan kerroksittain maljaan. Väliin ropsautetaan rommissa liotettuja rusinoita sekä rouhittuja saksanpähkinoitä. 
  2. Annetaan hyvelyksen tekeytyä kylmässa seuraavaan päivään. 
  3. Annostellaan jälkiruokamaljoihin, päälle vielä runsaasti kermavaahtoa sekä loraus suklaakastiketta. 
  4. Tarjoillaan 5:n puttonyin Tokaji Aszún kanssa. Vie kielen mennessään! 

  5.  
  6. Totta on; kokeiltiin juhannuskekkereihin. Annos riittää ainakin 10 hengelle. Maku vain paranee päivien saatossa. 
Lähde: Unkarin matka 1995

Asko Korpela 20011109 (20011109) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu