Kalakukon naatintaohje

  1. Avvoo paketti.
  2. Poesta kiäreet.
  3. Ota asseeks iso veihti ja kohtalaene huarukka.
  4. Paa eväs ettees tolokun pöyvälle (ei saa täristä).
  5. Hätistä toeset loetommalle (voip räeskyvä).
  6. Pistä iso veihti kärki eillä kukon lelekään ja leikkoo eistaas nykyttämällä kämmenes kokkoene aakko.
  7. Ota lämpäre kättees, paa voeta piälle ja huijjaata iäntä kohen. Se olj kuorta särpimeks.
  8. Huokase ja raahotu, ota sitte huarukka kättees, kato kukon sissään ja tonkase.
  9. Näläkäs lienöö jo ihan tolokuton etkä sisällöstä sua selevöö - niinkö?
  10. Usko poes, eissäis on herkkuva! Se on aetoo Tyrväisen Martan reseptillä tehtyä savolaesta perinneruokoo. Oekeeta ahvenkalloo kylyki kylessä toesta killoo ja välissä sitä ihteesä eli ison punasilimäse possun kylykee (helekati hyvvee läskiä, tolokuttoman niukasti lihhoo).
  11. Lyöhä huarukka syvemmälle hyvvää ja mittee saet, se kaikki on syötävvee.
  12. Avvoo tuas suus ja laeta lasti mänemään.
  13. Ota huarukka poes suustais.
  14. Elä uattele enempee vuan naati ja tietennii maeskuttele.
  15. Ossootko piättee, kummasta tykkeet enemmän ... nimittäe sisuksesta vae kuoresta?
  16. Elähän hättäele! Anna vuan huaruka heilua reippaasti, ruotoloita ei tarvihe pelätä.
  17. Rööhtäse välillä ja oijo ihtees. Se parantee ruokahaluva.
  18. Isolla veihtellä suurenna reikee ja vuole kuorta lissee kitusiis.
  19. Syö niin paljo, että napa ruskaa.
  20. Aperitiiviks soppii erinommaisesti kokkeljpiimä.
  21. Jälkiruuvaks soppii huiluuruppeema alakovin puolella hööstettynä tönkkösuolatuilla muikuilla, ihan vua huikapalaksi ikään kuin varalta, ettei näläkä piäse yllättämmään.
  22. Ou varovaene, joskus suattaa kalakukko kovaiänisesti huutoo ja potkia vielä poestulleessaannii.

Ohje nilsiäläistetty Joroisten Kukkolan ohjeesta. Joroisten Kukkolan Martan reseptillä tehtyä kalakukkoa ei taida mikään voittaa!

Asko Korpela 20020215 (20020215) o o AJK kotisivu