Paistetut silakat ja perunamuusi

Vaihda silakat muikuiksi, mieluiten pieniksi: herkkunautinto tuplaantuu!

  1. Hanki: 500 g silakoita, sitruuna, tilliä, ruisleipää.
  2. Kuori ja pane 3 isoa oman puutarhan perunaa kiehumaan. Suolaa mukaan.
  3. Pane 2-3 l muovipussiin 2 rkl ruisjauhoja, 1.5 tl suolaa, hyppysellinen valkopippuria.
  4. Perkaa silakat. Pane valurautapannu kuumenemaan, voita pannulle.
  5. Huuhdo silakat lävikössä kylmän veden alla.
  6. Hölskyttele silakoita muovipussissa.
  7. Lataa pannulle yhteen kerrokseen. Kolmisen pannullista. Kääntele lastalla.
  8. Kuumenna 0.5 dl maitoa muusiin pantavaksi.
  9. Hierrä nuijalla perunat muusiksi.
  10. Lisää maito ja hämmennä kauhalla. Maista suola.
  11. Vatkaa muusi vatkaimella.
  12. Ripottele tilliä silakoiden päälle, viipaloi sitruuna. - Katso ettet ostanut appelsiinia!


Jälkiruoka: Tallimestarin kiisseli

ko Korpela 19990206 (19990116) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivu