Purjokirjolohi kolmelle

Voitele uunivuoka. Ripottele pohjalle osa pujorenkaista ja tillisilpusta. Nosta fileet päälle nahkapuoli alaspäin ja mausta fileet merisuolalla ja sitruunapippurilla. Levitä loput pujorenkaat ja tillisilppu fileitten päälle.

Sekoita smetana, ranskankerma ja cayennepippuri keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Nyt näyttää siltä, että fileet ovat hukkumaisillaan liemeen. Ne pelastuvat kuiville, kun alennat lämmön 175 asteeseen ja jatkat kypsentämistä vielä puolen tunnin ajan. Tarkkaile, ettei neste pääse kuivumaan liiaksi. Pane välillä kansi vuoan päälle.

Tarjoile mehevä kirjolohipaistos (uusien) perunoiden ja keitettyjen porkkanoiden kanssa.

Tarjoilusta tehdyt merkinnät:
Salli (961124): kuullota purjo, paistoaika 30 min!
980513 Ei ihan paras mahdollinen: liikaa purjoa, liian vähän tilliä
980531 Lisäsin pestoa kastikkeeseen: ruskistui kauniisti

AJK kotisivu o Harrastesivulle

Asko Korpela 980531 (971005) o Asko.Korpela@kolumbus.fi (palaute)