Purjokeitto 

Samettinen Aura-purjokeitto

4 annosta
 

Ainekset

  • 2 (n 300 g) purjoa
  • 1 iso sipuli 
  • 2-4 valkosipulin kynttä 
  • 1 rkl voimariinia 
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä 
  • 1 pussi (150g) AURA murua
  • 1 prk Valio crème fraîchea, 15 %
  • mustapippuria myllystä

Tee näin 

  1. Viipaloi hyvikn pestyt purjot, paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. 
  2. Paista ne kattilassa pehmeiksi, älä ruskista.
  3. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää vesi sekä liemikuutio. 
  4. Kuumenna välillä sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min. 
  5. Lisää AURA muru sekä crème fraîche ja sekoita kunnes juusto on sulanut. 
  6. Soseuta keitto. 
  7. Mausta pippurilla
Vinkki: Voit tarjota keiton kanssa paistettuja, vaaleita leipäkuutioita.

Lähde: Valion mainos
 

Asko Korpela 20021117 (20021117) o o AJK kotisivu