Sallan KestiPizza

Ainekset /annos:

  • 3/4 dl Haalea vesi 
  • Vehnäjauhot
  • Hiiva
  • Suola

Täyte:

  • Kaikkea mahdollista

Tee näin:

  1. Tehdään hiivataikina: Haaleaan veteen (n. 3/4 dl jokaista syöjää kohtaan) liotetaan hiivaa ja suolaa ja alustetaan vehnäjauhoilla, loppuvaiheessa loraus öljyä taikinan sekaan. 
  2. Vaivataan valmiiksi ja pannaan kohoamaan.
  3. Täytteeksi varataan kaikkea mahdollista: ainakin oreganolla maustettua tomaattikastiketta, mozzarella- tai kermajuustotyyppistä juustoraastetta, kinkku- tai kalkkunasuikaleita, homejuustoa, oliiveja, sipulirenkaita, valkosipulia, tonnikalaa, paprikaa, herkkusieniä, pinaattihakkelusta, katkarapuja, kypsää broilerinlihaa, ananaspaloja, extra-oreganoa jne tms. 
  4. Kohotettu taikina vaivataan ja jaetaan yhtä moneksi möykyksi kuin pizzoja aiotaan tehdä ja kaulitaan yksi kerrallaan OHUIKSI pyöreiksi lätyiksi. 
  5. Jokainen saa laitella sellaiset täytteet kuin haluaa ja pizzat paistetaan 300 C nopeasti uunin yläosassa. Jos on saatavilla chilillä maustettua pizzaöljyä, niin se kruunaa valmiit pizzat. 
  6. Ja ei kun syömään!
Lähde: Salla

Asko Korpela 20020104 (20020104) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu