Pekoninen hirvipata 

6 HENGELLE

Hirven lihassa on tuttu riistan maku, jota useimmat metsästäjät arvostavat suuresti.  Jos perheessä ei ole metsämiestä, hirvenlihaa on usein tarjolla lihakauppiaalla.
 

Ainekset:

  • 1 1/2 kg hirvenlihaa suikaleina tai paloina 
  • rasvaa paistamiseen 
  • suolaa ja mustapippuria 
  • 150 g pekonia 
  • 200 g pikkusipuleita 
  • 225 g luumuja 
  • 2 dl kuohukermaa 
  • vehnäjauhoja

  •  

Marinadi:

  • 3 1/2 dl punaviiniä
  • 5 neilikkaa
  • 1 timjaminoksa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl viinietikkaa 

Tee näin:

    1. Paloittele liha ja pane kulhoon.  Sekoita marinadi ja kaada lihapaloille.  Jätä liha yön ajaksi maustumaan jääkaappiin.
    2. Valuta liha marinadista ja ruskista pannussa rasvassa 2-3 erässä ja kaada ruskistuneet lihapalat pataan.  Mausta suolalla ja pippurilla.
    3. Suikaloi pekoni ja hienonna sipuli pannulle.  Ruskista niitäkin kevyesti ja kaada lihapalojen joukkoon.  Siivilöi marinadi pataan ja lisää tarpeen mukaan vettä.  Hauduta lihaa kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa.
    4. Pane luumut pataan 20 viimeisen minuutin ajaksi.
    5. Kaada kerma ruoan joukkoon ja keitä ilman kantta, kunnes liemi sakenee.  Voit myös sekoittaa 1-2 tl vehnäjauhoja kermaan. jos haluat sakeamman liemen.
    6. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja pihlajanmarjahyytelön kanssa.

Lähde: Kotivinkki 11/99, s. 53

Asko Korpela 19991206 (19991206) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle