Perunapuuro 

Ainekset:

  • perunoita 
  • jauhoja 
  • suolaa 
  • vettä 

Tee näin:

  1. kuori ja paloittele perunat ja keitä kypsiksi 
  2. kaada vesi toiseen astiaan odottamaan ja muussaa perunat 
  3. kaada vesi takaisin, lisää ruis- tai ohrajauhoja ja keitä kunnes puuro saostuu 
  4. lisää ja sekoita suola 
  5. tarjoile puuro voisilmällä. Voileivälle sopi päällysteeksi leikkele tai kala.
Tämä on yksi niistä yksinkertaisuudessaan hämmästyttävistä perunaruuista, joissa todella on makua ja ytyä. Muita vastaavia ovat mielestäni espanjalainen munakas (tortilla) ja puolalaiset perunaletut (placki zemiaczane).

Lähde: perinne

Asko Korpela 20001108 (20001108) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu