Viinipäiväkirja

Annan ja Timon maistelut Jaskan ja Marin häihin 980509

  • Toimituksen valinta
  • 1. Saint Triffon Oriachovitza, Cabernet Savignon
    Bulgaria, 1993, 12 %
    971123
    Liian vahva maku
    Voisi olla hyvä vahvan ruuan kanssa
    2. Sain Triffon Cabernet Sauvignon
    Plovdiv 1992, 12 %
    971128
    Liian vahva maku massojen juottoon
    980228 Ei hyvää!
    3. Crianza en Roble
    Los Molinos, Valdepeñas, Espanja, 12.5 %
    971123
    Pehmeä, voin aromi
    4. St. Stephan's Crown Cabernet Sauvignon
    Hungary 1996, 11.5 %
    Pehmeä, hyvä viini
    5. Kiskörös Region, Cabernet Franc
    Unkari 1995, 11.5 %
    971123
    A&T keskiverto: kansan viini
    980102 aluksi lievä, jälkimaku terävä
    6. Corbieres
    Ranska, Carcassonne, 12 %
    Käypä ruokaviini
    7. Pana Pao, Cabernet Sauvignon
    Chile, 1996, 12.5 %
    971130
    Vahvahko, "hyvä viini", "käyttökelpoinen"
    8. Casa de Campo, CS, medio
    Argentiina, Mendoza, 1995, 12 %, 38 mk
    971204
    Hyvä ruokaviini, "keveästi kitkerähkö" sanoo nuhainen T
    "käyttökelpoinen", ei mikään vaikea?
    OK maassojen viini, neutraali viini, mahdollinen
    9. Sofia, CS
    Bulgaria, 1993, 13 %
    971207
    "ohut ja mieto" verrattuan Oriachovitzoihin
    10. Bulgarian Dry Red, Merlot - Pinot Noir
    Sleion(?) Region, 11.5 %
    hapahko, ei "vahvaa makua", "ohut",
    ehkä liian hapan juhliin
    11. Andean
    Argentina, Mendoza, 1997, 12.5 %
    vahva, (ihan hyvä) hapokas
    makean tuntuinen, ei kuitenkaan "makea viini"
    "kevyesti limunaatimainen", mahdollinen
    12. Valeverde, Merlot
    Romania 1993, 12 %
    Pehmeähkö, mieto tammitynnyrin maku,
    "vanhojen ihmisten viini"
    13. Eleganza,
    Italia, Valpolicella, 11.5 %
    971220
    pehmeä, hapahko, ohut, menee, jos ei muuta,
    talvinen arvio
    14. Sangiovese, Dannia(?)
    Italia, 11 %
    971224
    tavallinen, OK, parempiakin on tässä joukossa
    980323 "vähän ohut maku"
    15. Kék frankos, rosé
    Bulgaria, 11 %
    "makeahko, ohut", "pehmeä", "hedelmäinen", EI
    16. Viña Albali, tinto reserva, Cencibel grapes
    Valdepeñas, 1991, 12.5 %, 39 mk
    maustettu: vanilla ym, ei meikäläiseen makuun
    17. Saint Triffon, Oriachovitza, CS
    Stara Zagora Region, 1993, 12 %
    vaffa, hapan, (???) mielestä
    18. Oriachovitza, reserve, CS
    1993, 12 %
    hapan, ei hyvä jälkimaku
    19. La Vieille Falise
    Ranska, Cötes de Marmandais, 1995, 12 %
    Pehmeähkö, käyttökelpoinen
    20. Wild Pig Red
    Ranska, 1996, 11.5 %
    kelpo, hapan punainen,
    hyvä hinta (31 mk) / laatu suhde
    21. Valgrand, Syrachi Gremale(?)- Merlot
    Ranska, 1996, 12 %
    käyttökelpoinen, hapahko (AK),
    mieto tuoksu, On OK
    980101 On edelleen hyvää
    22. Othello
    Kypros, 12 %
    980118
    vahva, kelpo viini
    23. Murfatlar, CS
    Romania, 1993, 12 %
    kelvollisen hyvä, pehmeä,
    mehumainen, ei pahasti
    24. J.P. Chenet, CS
    Ranska, 1996, 11.5 %
    Hyvä, vahva, kaunis pullo
    25. Aldea
    Cosecha 1996, Utiel Requena, 11.5 %, 31 mk
    hapokas, ilmeisesti maustettu, ei hyvä
    26. Doña Isabella
    Spain, Navarra, cosecha 1996, 12 %
    Vahvahko, kelpo viini,
    laatu/hinta = hyvä
    27. Romeo & Juliet
    Italia, Verona, 11 %
    980208
    Hyvä nuorisoviini, pehmeä, kevyt
    varsin varteenotettava nimi, kaunis etiketti
    Toimituksen valinta: 'etikettiä myöten sopiva'
    28. St. Stephans Crown, CS
    Unkari, 1996, 11.5 %
    980124
    OK viini, viinin makuinen
    29. Porta Palo
    Italia, Sette sol, 12 %
    980201
    Tavallinen, voi ajatella
    30. Don Opas
    Espanja, 12 %
    980213
    "tavallinen arkiviini"
    31. El capero
    Espanja, Valencia
    Ei käy
    32. Melnik, rypäle Melnik
    Bulgaria, 11.5 %
    makea ei käy,
    aiheuttaa nuhaa