Ollen ensimmäinen aamu, emme olleet varanneet aamiaistarpeita, joten menimme kaupunkiin aamiaiselle. Kahden ihmisen aamiainen maksoi $18, oli kyllä runsaskin: minulla 4 juuston munakas, kinkkua ja toastia sekä yllättäen myös paistettuja lohkoperunoita. Oli tuhti liiankin annos. Teepuoli oli heikompi kuten täällä yleensäkin. Aamiaisen jälkeen katselimme Main Streetin elämää, ostimme kortteja.
Sitten menimme sataman lähellä olevaan A&P ruokakauppaan, missä suunnaton lajien runsaus. Kaikessa monta vaihtoehtoa. Otin grapelohkolja ja löysimme puolen gallonan tölkin grapemehua. Sardiineja en ottanut, vaikka olen niitä alkanut kaivata. Minua kehoitettiin valitsemaan mieleiseni leipä, mutta kun yritin ottaa sen hyllystä, olikin jotakin muka parempaa, enkä saanut haluamaani. Melko usein toistuva tilanne. Ostimme ruokaa koko viikonvaihteeksi.
Sitten etsiydyimme Hummock Pond Roadille. Sen varrelta löytyy Bartlett Farm, joka tuottaa todella monipuolisesti vihanneksia pelloilla ja kasvihuoneissa. Joimme kahvit ja söimme piirasta sekä ostimme monenlaisia salaattitarpeita. Tomaatit olivat Dan Fleisherin tomaattien veroisia, lihakkaita ja mehukkaita. Ostettiin myös maissintähkiä, 2 henkeä kohti. Tarjolla oli myös leipää ja leivonnaisia. Mahtavat laarit kurpitsoita odottivat Halloweenia. Niitä jo nyt jotkut asiakkaat näyttivät ostelevan.
Lähellä saman päätien varrella oli myös kalakauppa, jossa oli monenlaista tuoretta kalaa: lohen (taisi ollakin tuontitavaraa Norjasta) lisäksi ehkä puolta tusinaa laatua, kaikki valtamerikaloja, ruodottomia fileitä, mm aivan hirveän tummaa tonnikalaa ja sitten kalaa nimeltä halibutt. Mitä mahtaa olla suomeksi? Tietenkin myös erilaisia äyriäisiä olisi ollut saatavissa. Halibuttia otettiin.
Sitä syötiin maissintähkien kanssa. Mielestäni kuitenkin peruna on parempi kalan lisuke. Tämäkin melko mieto kala olisi parhaimmillaan äkäisen pippurikastikkeen kanssa. Muistuupa mieleen intialainen inkiväärikala, jota kerran laitoin, kun Edith tuli käymään. Mielestäni Amerikan ruuat ansaitsevat edelleen täyden kympin, vaikka ne joskus ovat jotenkin merkillisellä tavalla erilaisia kuin meillä. Täällä valtti on 'variety and freshness'. Asuntomme edessä aukeaa muutaman mailin läpimittainen munuaisenmuotoinen lahti, joka pistää merestä saareen luode-kaakko suunnassa, me olemme kaakkoisrannalla. Olemme sellaisella leveysasteella (noin 41.30), että aurinko laskee nopeasti ja nythän on juuri syyspäivän tasauksen aika. Illallinen syödään juuri auringonlaskun aikaan. Meri ja taivas aukeavat kauniina ruokapöytäämme.
Asko Korpela 980928 (980926) o korpela@hkkk.fi o AJK kotisivu