Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Kenen nenä on presidentin muotokuvassa?

Uusi Suomi 23.5.2018 19:02 Pekka Pihlanto

Presidentti Niinistön palapelimuotokuva koottiin sadan taiteilijan tekemistä paloista. Nyt on paljastettu, että kuvan presidentin poskessa on kappale Suomeen tulleen pakolaisen poskea. Tämän oli taiteilijan mukaan tarkoitus muistuttaa Niinistöä maahanmuuttajien ongelmista, ja myös kritisoida hänen pakolaislausuntojaan (HS 23.5.).

Tämä herättää mielenkiintoisia kysymyksiä palapelin muista paloista. Kenen lienee esimerkiksi konjakinpunainen nenä, joka on istutettu presidentin kuvaan? Ilmoittautuuko joku keräämään suosionosoitukset? Niinistön nenää se ei kyllä kuvaa ainakaan normaalitilanteessa.

Yhdessä palasessa voi erottaa pienen muotokuvahahmon, joka näyttäisi olevan moitteettomaan pukuun ja solmioon pukeutunut aasi tai hevonen.

Kuvan otsassa on pahanlaatuista ihottumaa ja varsinkin oikeassa silmässä on melkoiset silmäpussit. Ehkä pussit varottavat liian rankkojen satavuotisjuhlien vaaroista, kuten punainen nenäkin? Ja olisiko tänä vuonna Suomen ihotautien alalla erityinen juhlavuosi?

Näiden yksityiskohtien avaaminen on jäänyt vielä kokonaan suorittamatta, mutta eiköhän niistäkin saada vielä selvitys lähiaikoina, kunhan taiteilijat lämpenevät ja tulevat ulos kaapista.

Palapelimuotokuva on oikea taivaan lahja medialle ja kansalaisille. Sehän on kuin joulukalenteri, josta voitaisiin avata luukku päivässä ihmeteltäväksi ja ihasteltavaksi. Olisivatko kansalaiset ja presidentti voineet saada parempaa satavuotislahjaa? Käsittääkseni olisivat.

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela


Asko Korpela 20180524 (20180524)