Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Skopjesta on edelleen lennätetty koronaa Suomeen

Uusi Suomi Pekka Pihlanto 6.11.2020

”Viime viikon lauantaina, 31. lokakuuta Turkuun Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuneen lennon matkustajista testattiin 105 matkustajaa. Heistä kymmenellä todettiin koronavirustartunta. Yhteensä matkustajia oli 131. Skopjen lennot jäävät tauolle lauantaina 7.11. saapuvan lennon jälkeen ja jatkuvat joulukuun puolivälissä” (TS.fi 6.11.20).

Ilmeisesti 26 matkustajaa kieltäytyi testistä. Olen kiinnittänyt huomiota näihin Skopjen koronalentoihin aikaisemminkin: Uusi Suomi: Koronaa Skopjesta Suomeen

Ilmeisesti kysymys oli mm. Turun telakalle tulleista työntekijöistä. Tiettävästi telakalla onkin ilmennyt tartuntaryppäitä. Turun koronaluvut ovat olleet kasvussa, mutta tietenkään tartuntapaikkoja ei ole yleensä kansalaisille paljastettu. Vanhojen roomalaisten sanontatapa ”merenkulku (= business) on välttämätöntä, eläminen ei” pitää siis paikkansa suomalaisessa koronapolitiikassa.

Kansalainen voi perustellusti kysyä viranomaisiltamme, miksi tällaista reissaamista suositaan, ja miksi lentokentältä pääsee marssimaan maahan testaamatta, jos se ei tulijaa huvita. Vapaaehtoinen karanteeni on sekin lähinnä vitsi. Jos matkustaja saapuu maahan tienaamaan, hän ei jää viikoksi tai pariksi kämpille makailemaan ilman palkkaa, jos vain jaksaa mennä töihin.

Mikäli kyse on tosiaankin työntekijöiden virkistäytymiskäynneistä kotimaassaan, heräävät seuraavat kysymykset: miksi kannattaa lennättää työntekijöitä Pohjois-Makedoniasta – ja eikö osaavaa työvoimaa löydy kotimaasta? Ettei vain tuontityövoima olisi halvempaa.

Viranomaiset valvokoot kansalaisten etua!

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela


Asko Korpela 20201107 (20201107)