Pietikäinen Tapio 
Kansalaispalkalle on otollinen aika

Työvoimahallintoa on aktivoitava, koska Euroopan unionilta saadaan erilaisia määrärahoja työllistämistoimenpiteisiin. Silti on ilmeisen yleistä, että raha palaa "jonnekin" joutumatta todella pitkäaikatyöttömän saattamiseen takaisin työmarkkinoille. Miksi näin?

Työllistämisputket ovatylei siä kunnissa eikä niihin päästetä ulkopuolisia. Kun kerran kunnissa on opittu siihen, että valtio on antanut niille suvereenisen itsemääräämisoikeuden, annetaan kaikki palkkatyöt siksi tiskin alta.

Mene siinä sitten pyytämään työtä ja työllistyrnistä!

Olen minäkin ottanut vastaan palkatonta työtä. Olisin kelvannut siihen hyvinkin pitkäksi ajaksi, koska hoidin hommat ammattitaitoisesti.

Kun kysyin, saisinko palkkaakin, niin sain lähteä. Kulukorvaus vietiin tietenkin, kun toimeentulotuessa se ynnättiin tuloksi.

Nyt on otollinen aika ennen rahaunionin tuloa kansanedustajien päättää kansalaispalkasta.

Se on se syrjäytetyn perusturva tässä globalisaation ja markkinatalouden maailmassa.

Lyödään lukkoon kansalaispalkkapaketti! Tehdään kerran kunnon päätös eri näpertelyjen sijaan.

Yhdenmukaistetaan kirjava korvauskäytäntö ja luodaan jokaiselle työttömälle ilo. Viisi tonnia käteen, kuten pakolai setkin saavat nettona (ainakin kahden vuoden ajan).

Miten asumiskustannuksiin tulisi suhtautua? Olisiko niin, että kuukausittaiseen elämiseen jäisi em. kulun jälkeen viisitonninen?

Niinistö lohdutteli äskettäin, ettei toisten rikastuminen ole toisilta pois. Eihän kansalaispalkan maksaminenkaan ole keneltäkään pois, kun työllistämisputket estävät työllistämisen ja johtavat velvoitetyöttömyyteen.

Eläköön kansalaispalkka!

Tapio Pietikäinen
Suomalaiset Syrjäytetyt ry:n hallituksen jäsen
Savonlinna

Lähetä palautetta! 


Kirjoita tähän tai lähetä tavallinen sähköpostiviesti o

Kirjoita tähänn nimesi:

..ja sähköpostiosoitteesi:
nput TYPE="hidden" NAME="RECIPIENT" CHECKED VALUE="Asko.Korpela@kolumbus.fi">
tai  viesti.

Asko Korpela 20010129 (20010129) o o AJK kotisivu