Ajk kotisivu Asko Korpela
Jehovat ja AJK

Itse olen suuresti kiitollinen Jehoville. Olen heitä huomattavilla rahasummilla avustanutkin. Mielestäni sen ansaitsevat, tulevat ihmisten luo keskustelemaan. Samaa mieltä vain kaikkien maiden sotalaitosten kunniattomuudesta: tähtäävät ihmisten koneelliseen tappamiseen yhteiskunnan toimesta. Niihin käyetyt rahat pitäisi laittaa kielten ja kulttuurien opetukseen ja opiskeluun. Myös valtioiden rajoista olen Jehovien kannalla. Jumalaan (tai alkuräjähdykseen) on pakko uskoa.

Mutta Jumalasta ihmiset eivät tiedä mitään. Jehovien ja Voltairen ansiosta en usko mihinkään tuonpuoleiseen enkä ihmisten selityksiin siitä millainen Jumala on ja mitä muka vaatii ja antaa ihmisten suhteen.

Kirkolliskokousten mässäilyn ja juopottelun lomassa laatimiin opinkappaleisiin en täysin usko, kylläkin moniin ohjeisiin ihmisten välisissä asioissa.

Käyttäytymisen kultainen sääntö

Ainoaksi 'evankeliumiksi' minulle kelpaa:

Tee toiselle sitä mitä toivot tämän tekevän itsellesi
joka filosofiassa tunnetaan nimellä käyttäytymisen kultainen sääntö.

Mielestäni Darwinismi selittää täysin pätevästi jopa omantunnon eli Jumalan äänen ihmisessä: ne ovat pärjänneet ja eloon jääneet ne, jotka sitä ovat noudattaneet. Rehellisyys maan perii.

- Tulipa ensi kerran kirjoitettuun muotoon tähän asti vain ajatuksissa ollut uskonoppini.

Viesti Viljo Ristolalle 20150928

Suurkiitos tosi mielenkiintoisesta viestistä!

Vaikuttaa siltä, ettet tiedä yhteyksistäni Jehovan todistajiin. Olen nimittäin 'täysinoppinut' eli suorittanut 60x2 tunnin kurssin, läpikäynyt keskustellen heidän perusoppikirjansa Mitä Raamattu todella opettaa? Saan jatkuvasti Vartiotornin ja Herätkää lehden ja useimmiten luen ne kannesta kanteen.

Tuo kaikki mitä kirjoitat on täysin tuttua minulle. Tuon linkin takana olevan sivun olen minä laatinut, siinä asiat 8 kielellä. On kylläkin keskentekoinen. Luonani kävi viikottain 60 kertaa erittäin sympaattinen 1970-luvun Chilen pakolaisen Suomessa syntynyt poika Saul Muñoz. Olen jehovien taholta kokenut pelkästään hyvää, en yhtään mitään kielteistä ja pahaa. En toimintaa kokenut lainkaan käännyttämiseksi, vaan juuri siksi mitä itse ilmoittavat sen olevan: Raamatun tutkimiseksi. Heidän kanssaan olen samaa mieltä vain yhdestä uskon asiasta: valtioiden väliset rajat pitäisi poistaa, on olemassa vain yksi valtakunta. He nimittävät sitä Jumalan valtakunnaksi, minä ihmiskunnaksi. Jumalan olemassaolo minun on varmaan pakko myöntää, mutta kenenkään en usko tietävän mitään merkityksellistä Jumalan ja ihmisten välisestä suhteesta.

Suuresti arvostan jehovalaisten käsityksiä ihmisten välisistä suhteista. Olen kerran ollut heidän kokouksessaan Valtakunna salissa ja kerran käynyt lounaalla heidän keskuspaikassaan Tikkurilassa. Edellinen erittäin hämmentävä kokemus. Siellä yksi puhui viikon teemasta (joka on sama kaikkialla maailmassa) ja esitti siitä kysymyksiä, joihin kuulijat esittivät etukäteen opettelemiaan vastauksia. Keskuksen lounas alkoi lyhyellä hartauskokouksella, varmaan 150 ihmistä paikalla. Sen jälkeen ateria n 10 hengen pöydissä. Toisiaan ja minua erittäin sydämellisesti tervehtivät ja jututtivat.

Heidän elämästään olen saanut pelkästään hyvin myönteisen kuvan: elävät kuten opettavat. Harmageddonit ym uskonopit ovat niin täydellistä huuhaata, että minun kohdallani valuvat hiekkaan kuin vesi hanhen selästä. Eivät mitään jälkeä ole jättäneet. Saul ihastuttavine vaimoineen on nyt toista vuotta ollut suorittamassa lähetystehtäväänsä Latviassa, Riiassa. Varmaan jo hyvin osaavat kieltä kun joka päivä harjoittelevat ovelta ovelle menetelmällä. Vaihdamme viestejä pari kolme kertaa vuodessa. Uskon asioista ei viesteissämme puhuta mitää. Minuun teki syvän vaikutuksen se että tulivat henkilökohtaisesti tapaamaan toisin kuin evlut. Kahtena vuonna tein vuoden kirkollisvero suuruiset nimettömät lahjoitukset jehoville. Nyt en enää, vaikka toivomukseni mukaan saan joka kuukausi lehdet.

Palautetta

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela


Linkkejä

 1. IS 20140516 Yle: Salainen kirja paljastaa - Jehovan todistajat rankaisevat "porneiasta"
 2. IS 20140515 Jehovan todistajat: Ei tarvetta muuttaa mitään
 3. IS 20140515 Jehovan todistajien ohjekirja käydään läpi ministeriöissä
 4. IS 20140514 Entinen Jehovan todistaja kertoo nyt "seksirekistereistä"
 5. IS 20140514 150 Jehovan todistajaa erotetaan vuosittain – tässä syitä: juopottelu, homoseksi, väkivaltaisuus...
 6. IS 20140512 Kova väite Jehovan todistajista: Seksirikoksissa käytössä "Mooseksen laki"
 7. HS 20140503 Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia
 8. HS 20140503 Oikeusministeri: Jehovan todistajista erotetun kannattaa tehdä rikosilmoitus
 9. HS 20140503 Jehova rankaisee omiaan
 10. IS 20140503 Näin Jehovan todistajissa rangaistaan: "Lapseni isovanhemmat katosivat olemasta"
 11. IS 20140503 Oikeusministeri pitää Jehovan todistajien käytäntöjä huolestuttavina
 12. HS 20120721 Jehovan todistajien komiteassa keskusteluja esiaviollisesta seksistä
 13. HS 20120707 Jehovan todistajat keränneet henkilötietoja ilman lupaa
 14. HS 20111102 Wallin MTV3:lle: Jehovan todistajat siviilipalvelukseen
 15. Ikuisesti todistaja

[ Raamatunkäännösten vertailu ]

Asko Korpela 20140516 (20140516) o Kotisivu o JW-Opetukset o Webmaster