Aalto Päivö 

Subject: Terveisiä
   Date: Sun, 5 Nov 2000 18:58:04 +0200
   From:  "Aalto Paivo" <paivo.aalto@pp.kpnet.fi>
       To: <

Terve Asko!   
Eipä ole tullut vuosikymmeniin otettua yhteyttä, vaikka aikoinaan paljon yhdessä aikaa vietettiin. Työ vei mukanaan. Nyt olen ollut vähän toista vuotta eläkkeellä Kemiran Kokkolan tehtaan teknillisen johtajan tehtävästä, niin että on muullekin touhulle enemmän aikaa.

Se, että kirjoitan Sinulle, johtuu siitä, että Internettiä selaillessani löysin sattumalta tekemäsi sivun "Kymin Yhteiskoulun urheiluennätykset" jossa on myös minun nimeni mäenlaskijana. Olen suorastaan imarreltu että vanha harrastukseni tällaisessa julkisessa raportissa mainitaan. Ovathan siinä  mainitut muutkin nimet tuttuja. Miten muuten lienee koulun myöhempien aikojen oppilaiden tulosten laita, oletko niistä ottanut selvää? En ole tosin oman ennätykseni suhteen kovin huolissaan, eihän Karhulassa tai Kotkassa ole nykyään mäkeä niinkuin ei tosin ollut enää minunkaan aktiiviaikanani. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka Lahdesta tai Kuopiosta muuttaa joku alan oppilas paikkakunnalle.

Koska olet kaikesta päättäen näistä urheiluharrastuksista edelleen kiinnostunut, lisään hiukan tietoja vaatimattomasta mäenlasku-urastani, harjoittelumahdollisuudethan olivat Karhulassa olemattomat ja niinollen lajiharjoitteluun oli mahdollisuuksia lähinnä vain kilpailupäivinä ennen kilpailua. En tiedä, mistä olet löytänyt tuon ennätyspituuden 40,5 m, sellainenkin on varmaan tullut joskus hypättyä joko Virolahdella, Mikkelissä tai Herttoniemessä. Oman tietoni mukaan pisin seisottu kilpailuhyppyni oli Kouvolassa Kymenlaakson hiihdoissa 12.2.1956 ensimmäisellä hypyllä hyppäämäni 43,5 m, toisella hyppäsin 44 m mutta kaaduin. Paras saavutus oli mielestäni Myllykoskella 27.2.1955 jolloin voitin SVUL:n Kymenlaakson piirin mestaruuden alle 16 v. sarjassa kahdella n. 35 m hypyllä. Samana vuonna olin koko Suomen nuorten talvipäivillä alle 16 v. sarjassa sijalla 20. ja kolmas viidestä kymenlaaksolaisesta. Kymenlaaksojen oppikoulujen mestaruuskilpailuihin osallistuin kahdesti (sellaisiakin siihen aikaan järjestettiin), Inkeroisissa 20.2.55 olin nuorempien sarjassa toinen kilpailujen pisimmästä hypystäni huolimatta ja Virolahdella v. 58 voitin vanhempien poikien sarjan. Yleisissä kilpailuissa piirikunnallisissa sijoituin yleensä hyvin mutta kansallisten kisojen saavutukset olivat vaatimattomia. Sen jälkeen seurasi 10 v. kilpailu- ja harjoittelutauko joitakin satunnaisia mäessä käyntejä lukuunottamatta. Valmistuttuani ja muutettuani v. -67 Kokkolaan, ajattelin vielä vähän muistella nuoruutta ja kävin v..-68-69 Alavetelin ja Kaustisten mäissä huvikseni iltavaloilla hyppäämässä. Totesin paikallisen tason niin vaatimattomaksi että -69 uskaltauduin Kaustisilla osallistumaan Keski-Pohjanmaan piirinmestaruuskilpailuihin, joissa sijoituin neljästä osanottajasta kolmanneksi kahdella 30 m hypyllä (vesikeli..). Voittaja ei ollut keskipohjalainen, vaan Kokkolassa työskennellyt komennusmies entisestä piiristäni Kuusankoskelta. Sen jälkeen en ole mäkeen uskaltautunut. Vanhat hickorysukset ovat edelleen vintillä, eihän sitä koskaan tiedä...

Muistan kouluajoiltani, että silloin suosituimpia välituntiharrastuksiamme oli vauhditon pituushyppy ja kolmiloikka koulun pihalla, johon meidän ohellamme osallistuivat innokkaasti ainakin Pellikan Jarmo, Tuomisen Olavi ja  Haimelinin Seppo, kuten monet muutkin. Ainoa koulukaveri johon suht koht säännöllisesti olen pitänyt yhteyttä on Saikan Tapani vanhana soittokaverina ja  koska hänen vaimonsa on minun vaimoni luokkatoveri Vaasasta. Haimelinin Sepon tapasin sattumalta kesällä -99.

Minun  pääharrastukseni on nykyään Kokkolan Lauluveikot, jossa puheenjohtajan virkaa voisi jopa puolipäivätyöksikin kutsua, omakotitalon kunnostus ja kesäaikaan pyöräily harjoituskilpapyörällä, en viitsi liikkua kovin hitaasti. 2 poikaani ovat jo pois kotoa, joten vaimon kanssa on mukava viettää aikaa.

Terveisiä ja hyvää jatkoa Sinulle,

Päivö

Asko Korpela 20001108 (20001108) o o AJK kotisivu