Asko Korpela 
Näppäimistön käytöstä

Tämä nyt on aivan pikku juttu ja sivuseikka, pätö asia, mutta meikäläistä tuntuu hiertävän kuin kivi - tai ehkä siis hiekanjyvä - kengässä. Ja kun tietää, että kerrankin on oikeassa ja että joku saattaa lukiessaan kokea ahaa-elämyksen, niin eikö tätä viisastelua saa anteeksi!
 

Laurén eikä Laure´n 

Nämä aksentit kirjoitetaan siten, että ensin kirjoitetaan esim Laur ja sitten painetaan peruutusnäppäimen vieressä olevaa näppäinntä Shiftillä (mikä se onkaan suomeksi?) tai ilman ja sen jälkeen e. Eli merkki, vaikka tuleekin e:n päälle, kirjoitetaan ennen e:tä. Tuossa virheellisessä kirjoitustavassa se on kirjoitettu e:n jälkeen. 
 

Yksinkertaiset lainausmerkit 

näyttävät tällaisilta: 'Kilven kieli' eikä ´Kilven kieli´. Ne ovat ihan eri merkit nämä accent aigu ja apostrofi. Myös on molemmilla ero tähän merkkiin (`), joka ranskassa on nimeltään accent grave. 

Yksinkertainen lainausmerkki (') - onkohan sama kuin apostrofi, niin luulisin - löytyy Enter- [onko se palautin?] näppäimen vierestä tähden (*) alta ilman Shiftiä [taitaa olla vaihtonäppäin?]. 
 

Nolla ja oo 

Monet pitävät myös nollaa ja oota samana asiana samoin ällää ja ykköstä. Nekin ovat eri asioita, eivät laskutoimitukset onnistu oolla ja ällällä!
 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle tähän

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän

..ja sähköpostiosoitteesi tähän

Tämän palauteviestin saa Asko KorpelaAsko Korpela 20010328 (20010328) o o AJK kotisivu