Tiikerihyrrät 

(n. 40 kpl)

Ainekset:

  • 1 rkl McCormickin vanilliinisokeria 
  • 11/4 dl sokeria 
  • 200 g margariinia tai voita 
  • 4½-5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 keltuamen 
  • 1/2 dl Eldorado kaakaojauhetta 
  • 1 valkuamen 

  •  

     

Tee näin:

  1. Sekoita vanilliinisokeri sokeriin ja nypi sokeri ja rasva jauhojen joukkoon ryynimäiseksi massaksi. Lisää keltuamen. 
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita kaakaojauhe toiseen niistä. 
  3. Nosta molemmat taikinat peitettynä jääkaappiin jähmettymään. 
  4. Kaaviloi taikinat leivin- paperin päällä ohuiksi, samankokoisiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Sivele tumma taikinalevy rikkivatkatulla valkuaisella. Nosta vaalea levy sen päälle ja sivele pinta valkuaisella. Kääri taikinat rullalle kääretortun tapaan. 
  5. Kiedo rulla leivinpaperiin ja nosta useaksi tunniksi jääkaappiin. 
  6. Leikkaa rulla viipaleiksi ja siirrä viipaleet pellille leivinpaperin päälle. 
  7. Paista 180-200 asteessa n. 10 min. 
Lähde: T-kaupan Juhlat kotona s 53

Asko Korpela 20010511 (20010511) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu