Lintulan luostarin tattikeitto

Ainekset:

  • vajaa kourallinen kuivattuja tatteja
  • 3 l vettä
  • 3 porkkanaa
  • 1½ l pilkottoja perunoita
  • ½ juuriselleri
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 maustepippuria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ kuppia ohraryynejä (tai riisiä tai makaroneja)

Tee näin:

  • Huuhtele kuivatut tatit ja liota yön yli kylmässä vedessä.
  • Kaada tatit sekä liotusvesi kattilaan. Lisää keitinvesi sekä ryynit, porkkanat, selleri, sipuli ja mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
  • Lisää perunat ja keitä kunnes ne kypsyvät. Ripottele valmiin keiton pinnalle persilja-silppua.
  • Tarjoa keitto leivän sekä etikka- tai suolakurkun kanssa.
  • Paastottomana aikana voit lisätä keittoon käristettyä sipulia ja tilkan kermaa.

    Seija: Olen syönyt koverretun leivän sisältä. Enkä parempaa sieniruokaa ole saanut.

Lähde: Seija Pajanne 20111016

Asko Korpela 20111016 (19981128) o AJK kotisivu o Herkkusivu o WebMaster