Sienileivät [ccc]

Ainekset:

  • n. 0,5 l pakastettuja sieniä (suppilovahverot, kantarellit tms.) 
  • 1-2 sipulia 
  • 1 purkki creme fraichea 
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja leipäviipaleita (esim. ranskanleipää tai paahtoleipää) 
  • (suolaa, oreganoa tai basilikaa)
  • juustoraastetta 

Tee näin:

  • Pilko jäiset sienet pieneksi. 
  • Kuullota sipulit paistinpannulla rasvassa. 
  • Lisää sienet ja sekoita joukkoon vähän vehnäjauhoja muhennoksen sakeuttamiseksi. 
  • Hauduta jonkin aikaa. Lisää creme fraiche pannulle. 
  • Levitä muhennos leipäviipaleille, ripottele päälle yrttimausteita ja juustoraastetta. 
  • Paista uunipellillä 200 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskistunut.

  • Juomana esimerkiksi Lapin Kulta A-olut tai Magyar valkoviini. 

Lähde: Vesa Nuolioja 20010225

Asko Korpela 20010225 (20010225) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu