Suppilovahvero hillo suoraan Rymättylästä

Ainekset:

  • 2 dl suppilovahveroita
  • 2 dl vettä
  • 300 g hunajaa (tai sokeria 500 g)
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • n. 10 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 3-4 palaa muskottikukkaa

Tee näin:

  • Paloittele sienet pienemmiksi ja huuhdo ne kunnolla. Laita kokonaiset mausteet nyyttiin, tiukasti sideharsoon.
  • Laita liemiainekset, suola sekä hunaja tai sokeri kattilaan. Keitä hetken, että hunaja/sokeri sulaa. Lisää maustenyytti ja sienet.
  • Keitä liemi kokoon 25–30 minuuttia. Ota nyytti pois. Pakkaa hillo lasitölkkeihin.
  • Käytä marjahillon tapaan. Näin saat nassikatkin tykkäämään sienistä.

    Seija: Tiedän, että monet hieraisevat silmiään otsikon lukiessaan. En ole tullut hulluksi. Olen sitä jo. Mutta siitä huolimatta tämän viikkoinen resepti on kokeilemisen arvoinen. Sieniä on. Metsät pullollaan. Meillä on tulossa tänään perjantaina iso norjalainen päivälehti tekemään ruokajuttua Herrankukkaroon. Sienistä. Heidän toiveensa oli, että hakisimme sellaisen paikan jostain, jossa olisi sieniä kuvattavaksi. Tullessani parkkipaikallemme, katsastin alueen. Sieniä siellä, sieniä täällä. Joka paikassa sieniä. Hiiala hiiala hei. Suppilovahveroita aivan mielettömästi. Aiomme valmistaa vieraillemme ruokaa, jota taatusti eivät ole ennen saaneet, Tämä hillo sopii erinomaisesti riistan kanssa, mutta yllätys, yllätys myös jälkiruokahillona pannukakun tai lättyjen kanssa.

Lähde: Seija Pajanne 20111016

Asko Korpela 20111016 (19981128) o AJK kotisivu o Herkkusivu o WebMaster