Marinoidut herkkusienet 

Ainekset:

  • 250 g herkkusieniä halkaistuna 
  • 2 rkl hienonnettua sipulia 
  • 2 rkl keitettyä porkkanaa pieninä kuutioina 
  • 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1-2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa 
  • 1 1/2 rkl timjaminlehtiä hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/3 tl mustapippuria

Tee näin:

  1. Lisää halkaistut herkkusienet kiehuvaan veteen ja anna veden kiehahtaa uudestaan.  Kaada vesi pois ja jäähdytä herkkusienet.
  2. Kypsennä sipuli tilkassa öljyä ja jäähdytä.  Laita ryöpätyt herkkusienet kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet.  Anna vetäytyä 10 minuuttia.  
  3. Tarjoa sellaisenaan esimerkiksi kinkun tai kalkkunan lisäkkeenä. 
Lähde: (S'IT)/Metro 20000314

Asko Korpela 20000315 (20000315) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle