Marinoidut punajuuret limettikastikkeessa 

Ainekset:

  • 4-6 punajuuria
  • 3/4 dl limehedelmän mehua
  • tai limemehutiivistettä
  • 1/2 dl ruokaöljyä 
  • 1/2 dl punajuurien keitinlientä
  •  1 ruukku (kaneli)basilikaa 
  • 100-200 g mozzarellaa tai muuta pehmeää juustoa 

Tee näin:

  1. Pese punajuuret huolellisesti.  Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne keitinliemessään.
  2. Kuori punajuuret ja leikkaa ne 1 mm viipaleiksi.  Yhdistä marinadin aineet ja marinoi viipaleita vähintään tunnin ajan.
  3. Tarjoa laakealla vadilla basilikanlehtien ja tuorejuuston kera. Annoksen voi koristella vaahdotetusta kermasta ja limettimehusta tehdyllä kastikkeella.  Kastike maustetaan suolalla ja valkopippurilla
Lähde: STT/Metro 20000314

Asko Korpela 20000315 (20000315) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle