Paahdetut kasvikset

HS Ruokatorstai 20071018

Ainekset:

  • 300 g raakoja punajuuria
  • 300 g raakoja porkkanoita
  • 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl yrttimaustetta
  • 2 rkl öljyä

Tee näin:

  1. Kuori kasvikset ja leikkaa punajuuret ja porkkanat sormen vahvuisiksi, pitkänomaisiksi suikaleiksi. Levitä kasvikset uunivuokaan. 
  2. Lohko sipulit ja hienonna valkosipulit ja levitä vuokaan. 
  3. Valuta päälle siirappia, öljyä, suolaa ja yrttimaustetta. 
  4. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Anna kasvisten saada väriä. Kääntele välillä kypsymisen aikana. Anna kasvisten jälkikypsyä 150 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa kasviksia liharuuan lisäkkeenä. 

Asko Korpela 20071020 (20071020) o Ajk kotisivu o herkut o WebMaster