Sannan juureslaatikko

  • juuriselleri
  • puolikas lanttu
  • pari perunaa
  • pari porkkanaa tai muita vastaavia

kastike:

  • 11/2-2 dl punaisia linssejä
  • 2 keskikok sipulia
  • kasvisliemikuutio
  • 1/2 pkt sulatejuustoa
  • tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan (esim. timjami, oregano, basilika)
  • valkosipulia
  1. Kuori juurekset ja viipaloi n. 5mm vahvuisiksi. Silppua kastiketta varten sipuli hienoksi. Huuhdo linssit lävikössä juoksevalla kylmällä vedellä ja laita välittömästi kattilaan, jossa n. 5dl vettä. Lisää liemikuutio ja sipulit. Sekoittele välillä ja anna hautua, kunnes linssit ovat hajonneet (n. 20-30 min).
  2. Lisää muuta aineet ja sekoita kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Lado öljyttyyn uunivuokaan kerroksittain juureksia ja kastiketta. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja paista n. 200 asteessa ainakin tunnin. Juurekset saavat olla täysin pehmenneitä. Jos kastikkeesta tulee kovin kiinteää, lisää siihen vettä. Jos sitä on muuten niukalti, voi ennen uuniin laittamista lirauttaa vuokaan muutaman millin vettä pohjalle.

Joulun 1997 herkullisin ruoka


Asko Korpela 981214 (980112) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu