Pihlanto Pekka 
Sailas on oikeassa

Suomen Kuvalehti No. 44, 29.10.2004
Valtiosihteeri Raimo Sailas toteaa (SK 43/2004) aivan oikein, että aiotut yliopistojen opiskeluaikaa koskevat rajoitukset ovat aivan liian vaatimattomia. Nehän sallivat viisivuotiseen tutkintoon käytettävän aikaa seitsemän vuotta, ja erityisistä syistä voi valmistumisaikaa venyttää tästä vielä useita vuosia. 

Sailaksen mukaan ehdotettu laki aiheuttaa byrokratiaa kun opiskeluun anotaan jatkoaikoja. On silti parempi asettaa opinnoille jokin takaraja kuin ei mitään. Uskoisin ehdotetun kieltämättä löysän rajan olevan askel oikeaan suuntaan. 

Opiskeluaikoja ei kuitenkaan saatane lyhennetyksi kansainvälistä vastaavalle tasolle ennen kuin luovutaan opiskelun maksuttomuudesta. Lukukausimaksut saisivat opiskelijat suorittamaan tutkintonsa kohtuullisessa ajassa muun muassa lainarahoitusta käyttäen, kuten ennenkin tapahtui. 

Opintotuet olisi syytä jakaa tarveharkinnan perusteella. On tuhlausta antaa rahaa niille, jotka eivät sitä tosissaan tarvitse. Opintotuen lisäksi tarvitseville tulisi antaa vapautus lukukausimaksuista. 

Pekka Pihlanto
Turku 

 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko KorpelaAsko Korpela 20041101 (20041101) o  o AJK kotisivu