Pihlanto Pekka 
Sähköposti on kätevä gradun ohjausväline

Helsingin Sanomat 26.2.2005
 


Opiskelun esteinä on pidetty muun muassa opittua avuttomuutta ja ujoutta (HS 16.2. ja 23.2.). Varmasti nämä pätevät joidenkin kohdalla. Suurin opintoja hidastava tekijä lienee kuitenkin työssäkäynti. Se liittyy haluun ylläpitää korkeahkoa elintasoa jo opiskeluaikana ja haluttomuuteen ottaa opintolainaa. 

Yleisesti ottaen uskoisin opiskelijan tavoittavan professorin tai muun opettajan, jos vain halua ja uskallusta on. Poikkeuksia tietysti esiintyy. Sähköposti on aikaisempia helpompi väline esimerkiksi gradutyön ohjaajan tavoittamiseksi. Sitä on ujonkin helpompi käyttää kuin puhelinta. Tämä tietysti edellyttää, että ohjaaja lukee sähköpostinsa ja vastaa niihin. Sähköposti ei voi tietenkään kokonaan korvata kasvokkain tapahtuvaa ohjausta, vaan täydentää sitä. 

Itse olen vielä emeritusaikana ohjannut sähköpostin välityksellä graduja ja väitöskirjaakin. Tämä on oikein käytettynä kätevä väline. Osapuolet voivat olla missä paikassa tahansa, ja kumpikin voi keskittyä asiaan silloin kun itselle parhaiten sopii. 

Pekka Pihlanto
emeritusprofessori 
Turun kauppakorkeakoulu 

 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko KorpelaAsko Korpela 20050302 (20050302) o SP-osoite o AJK kotisivu