Pihlanto Pekka 
Kummeli ry aikoi torjua vanhusten edustajat poliisivoimin


Vakka-Suomen Sanomat 5.4.2005
Vakka-Suomen Sanomien uutisessa kerrottiin (1.4.), että Velkuan Kummeli ry:n vuosikokoukseen oli pyydetty poliisipartio. Kokouksen puheenjohtajan mukaan häiriöihin varauduttiin lähinnä sen vuoksi, että kokoukseen oli tulossa useita ulkopuolisia henkilöitä. 

Nämä "ulkopuoliset" olivat velkualaisten vanhusten valtuuttamia henkilöitä, jotka myös ovat velkualaisia. Valtakirjan antaneet henkilöt ovat hoidossa Kummeli ry:n ylläpitämässä Palvelukeskus Kummelissa, ja ainakin toinen heistä - tätini - on Kummeli ry:n perustajajäseniä. Tuntuukin erikoiselta ja kohtuuttomalta, että poliisivoimin varauduttiin estämään heidän edustajiensa saapuminen kokoukseen. Kuten uutisesta käy ilmi, kokouksen puheenjohtajalle selvisi sittemmin, että valtakirjan omaavilla onkin laillinen oikeus osallistua kokoukseen. Näin ollen poliisipartion tilaaminen paikalle oli täysin tarpeeton ja virheellinen toimenpide. 

Tällainen suhtautuminen kunnan vanhuksiin ei ole kunniaksi Kummeli ry:n nimissä toimineille. Jos olisi haluttu, että liikuntarajoitteiset vanhukset voisivat itse osallistua kokoukseen, se olisi pidetty Kummelissa eikä kunnantalossa. 

Pekka Pihlanto
professori emeritus Turku/Velkua

 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko KorpelaAsko Korpela 20050405 (20050405) o SP-osoite o AJK kotisivu