Pekka Pihlanto 
Ei tyylipisteitä voittajalle

Turun Sanomat 3.2.2006
Sauli Niinistö otti tappionsa viileän kohteliaasti, mutta entä vaalien voittaja Tarja Halonen? Hän ryhtyi moittimaan vastustajiaan vaalin "puoluepolitisoinnista" ikään kuin olisikin hävinnyt vaalit. Kun Matti Vanhanen ilmoitti äänestävänsä henkilöä nimeltä Niinistö, se olikin henkilövaalin politisoimista. 

Vasemmistoliiton ja vasemmistovetoisen SAK:n asettuminen Halosen taakse eivät Halosen mielestä olleet millään tavalla puoluepoliittisia kannanottoja. Eikä myöskään se, että Halonen juhli koko kansan presidentiksi tuloaan työväentalolla punalippujen liehuessa. Vaalijulisteen sinivalkoinen oli jo tässä vaiheessa unohtunut. 

On äänestäjien aliarviointia kieltää selvä tosiasia: kyllä presidentinvaali on myös puoluepoliittinen ja sisältää ideologisia latauksia. Olihan Halonen nimenomaan sosialidemokraattien ehdokas ja toisen kierroksen ehdokkaat edustivat aivan vastakkaisia aatemaailmoja. 

Tarja Halosen ärtynyt mielipide juontaa tietenkin juurensa hänen pettymyksestään, kun vaali menikin näin tiukaksi ja galluppien lupaama ylivoimainen kannatus jäi saamatta. Tästä äksyilystä ei kyllä tyylipisteitä heru. 

Halonen säilytti joviaalin naamionsa lähes koko vaalitaistelun ajan, mutta vaalituloksen selvittyä nähtiin todelliset kasvot. Taitaa tulla mielenkiintoinen kuusivuotiskausi. 

Aktiivinen ennakkoäänestäjä 

 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko KorpelaAsko Korpela 20060203 (20060203) o SP-osoite o AJK kotisivu