Pekka Pihlanto
Valitettavasti miinajuna meni jo

Helsingin Sanomat 8.9.2008

Juha Salminen kirjoitti aivan oikein, että jalkaväkimiinoista luopuminen olisi peruttava Georgian ja Venäjän välisen konfliktin johdosta (HS 5.9.). Valitettavasti miinajuna meni jo. Milloin meillä on peruutettu päätös, joka on osoittautunut virheelliseksi? Valtiojohdon ideologiset silmälasit vääristävät uudenkin tiedon niin, että tehty miinapäätös näyttää edelleen hyvältä.

Lisäksi poliittiset päättäjämme ovat todennäköisesti jo niin vauhkoja erityisesti Venäjän suhteen, että he epäilevät jalkaväkimiinapäätöksen peruuttamisen jotenkin uhkaavan sitä. Ajatus on tietysti järjetön, ottaen huomioon miinojen puhtaasti puolustuksellisen luonteen ja sen, että Venäjä ei ole näistä miinoista itsekään luopunut. Voi tosin ollakin niin, että naapurimme pitää miinoista luopumistamme ”saavutettuna etuna” ja tulkitsisi päätöksen purkamisen epäystävälliseksi teoksi.

Käy melkein sääliksi maamme ammattisotilaita. He tietävät mikä on tilanteemme, mutta joutuvat viran puolesta hokemaan ”uskottavaa itsenäistä puolustusta” – jonka voi todella panna jo lainausmerkkeihin.

Pekka Pihlanto
professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulu
 

 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko Korpela


Pihlanto Pekka 20080908 (20080908) o Ajk kotisivu o keskustelu o WebMaster