Uusi Suomi 26.8.2014 09:35 Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Uunikintaat ja tiskihanskat EU:n hampaissa

Pekka Pihlanto

Iltalehti uutisoi tänään EU:n haluavan, että uunikintaat ja tiskihanskat luokiteltaisiin virallisiksi henkilösuojaimiksi. Jos näin kävisi, kyseisiä keittiötarvikkeita koskevat kriteerit tiukentuisivat esimerkiksi materiaalivaatimusten osalta. Suomen hallitus pitää henkilösuojainten sovellusalan laajentamista uunikintaisiin ja tiskihanskoihin tarpeettomana.

Luulisi, että EU:n virkamiehillä ja poliitikoilla olisi tärkeämpääkin tekemistä kuin syynäillä uunikintaita. Naurettavuudessaan tämä hanke lähentelee kurkun käyryyteen ja savolaisveneen malliin puuttumista. Se osoittaa, miten pihalla EU on tavallisen kansalaisen elämästä. Maailman pitäisi olla todella valmis, että tällaisiin lillukanvarsiin sotkeutuminen olisi jotenkin perusteltua. Tai pikemminkin on niin, että jos EU-virkamiehillä ei ole mielekkäämpää tekemistä, niin siirretään liika väki työmarkkinoille.

EU-maissa on paljon EU-kriittisyyttä ja suoranaista EU-vastaisuutta. On pakko todeta tällaisten uutisten edessä, että ne tekevät sen itse. Kriitikoilla ei ole toden totta puutetta materiaalista.

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko Korpela


Asko Korpela 20140827 (20140827) o Kotisivu o Webmaster