Uusi Suomi 10.3.2015 08:56 Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Yksi näytös sarjassa: Järjettömiä ehdotuksia

Pekka Pihlanto

"Hallituksen kaatuneiden hankkeiden lista pitenee. Entinen sisäministeri Kari Rajamäki (sd) torppasi eduskunnassa maanantaina oman puolueensa ministerin Susanna Huovisen valmisteleman lakiesityksen. Paperittomien hoidon kustannukset on arvostelijoiden mukaan arvioitu pahasti alakanttiin. Kuntaliitto huomauttaa, ettei Suomessa laittomasti oleskelevien määrästä ole luotettavaa tietoa. Infektiolääkärit varoittavat, että uusi laki voisi houkutella Suomeen jopa tuhansia paperittomia HIV-potilaita itänaapurista ilmaisen hoidon toivossa. Silloin vuosikustannukset olisivat miljoonia ja sairaaloista loppuisivat rahkeet. Yksin Pietarissa arvioidaan olevan 50 000 HIV-positiivista henkilöä, joista vain 10 000 saa lääkitystä. Infektiolääkärit ovat huolissaan myös tartuntatautien leviämisvaarasta." (Iltalehti 10.3.)

Hyvä, hyvä Rajamäki! Tällaisen suden kaataminen oli kansakunnan etu. Puoluetoveri Huovinen kuuluu ilmeisesti siihen ihmislajiin, joka ajattelee pelkästään tunteella ja sydämellä, mutta ei ymmärrä taloudesta ja ihmisten taloudellisesta käyttäytymisestä mitään. Tällaiset ajattelijat aiheuttaisivat hankkeillaan suurta vahinkoa valtion taloudelle ja kansalaisten terveydelle.

Sairaanhoitopalveluja tarvitsevat suomalaiset joutuisivat jonoon naapurimaiden terveysturistien kanssa, ja altistuisivat lisäksi – kuten muutkin kansalaiset – tartunnoille. Terveysturismin lisääntyminen voisi laajentua täysin hallitsemattomaksi, kun sana kiertäisi, että täällä on ilmaista hoitoa ja soppaa tarjolla.

Lääkäreiden mukaan nykyisen lainsäädännön vallitessakaan ketään ei jätetä kadulle, vaan hoidetaan. Siten tämä vahingollinen lakiehdotus olisi inhimilliseltäkin kannalta turha. Nyt valppaina äänestäjät – olemme taas valitsemassa yhteisen kutistuvan rahapussimme hoitajat!

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko Korpela


Asko Korpela 20150310 (20150310) o Kotisivu o Webmaster