Uusi Suomi 9.7.2015 18:26 Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Kreikan lypsykoneen letkut irti

Pekka Pihlanto

EU suunnittelee uutta jopa 50 miljardin euron kolmen vuoden tukipakettia Kreikalle. Tässä ei ole enää mitään järkeä. Sama kuppaus jatkuisi viimeistään kolmen vuoden kuluttua. Kreikka on lupaavinaan taloutensa järkeistämistä – muun muassa eläke- ja verotusjärjestelmän muutoksia.

Miten joku voi enää uskoa Kreikkaan ja sen lupauksiin kaiken tämän pettämisen ja venkoilun jälkeen? Että Tsipras suostuisi muutoksiin, joita hän ja hänen puolueensa ovat vastustaneet tiukasti tähän asti, ja joilla he saavuttivat juhlitun kansanäänestysvoiton. Täyttä hämäystä.

Euroedustajilta pitäisi edellyttää hiukan parempaa arkipäivän psykologian tuntemusta. Ideologisella hyväuskoisuudella pitäisi olla jokin raja. Tällaisia pöllöpäitä eurokansalaiset ovat valinneet edustajikseen tuhlaamaan verorahojaan.

Muissakin euromaissa kuin Kreikassa tarvittaisiin ilmeisesti kansanäänestyksiä vallitsevasta tilanteesta. Tosin ilman äänestyksiäkin pitäisi olla päivänselvää, että on korkea aika ottaa Kreikan lypsykoneen letkut irti!

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko Korpela


Asko Korpela 20150709 (20150709) o Kotisivu o Webmaster