1997 Luokkakokous Free counter and web stats


KUVAGALLERIA
Päiväkirja o Saatesanat o Osoitetoimisto o Tietokilpailu o Kymi

Hyvä luokkatoveri!

En tässä enää toista vuodenvaihteessa lähettämääni kirjettä enkä sen yhteydessä ollutta osoiteluetteloa, muta jos joku haluaa muuttuneen osoitteensa tai osoitetta koskevia lisätietoja (puh, sähköposti, kotisivu) muiden tietoon, tämä sivu on yksi hyvä keino.

Minun osoitteeni:

Perustie 14 A 5
00330 HELSINKI
puh 09-483860, GSM 050-529 9539

Kirjeestä unohtui oikeastaan tärkeä pikku yksityiskohta, se miten olin 'mainion tuuman' saanut: palatessamme joulun vietosta Nilsiästä muistin taas Heinolan kohdalla Maritaa ja ajattelin, että täytyy jotakin yhteyttä ottaa. Sitten tuli mieleen kirje...


YHTEYSPÄIVÄKIRJA

...käyköhän täällä kukaan
Viki sentään soitti o Mani Armas ja Dostojevski o Terveisiä Punaisen meren pohjalta
Eka E-mail o ...ja toinen perään o kirje Sirpalta o Kuka mahtaa rymistellä... o Riemukas juttu o Sirpalta kirje: 970607 o Luokkakokouksen ohjelma oViki kävi o Inkiväärikalaa o Iltahetki Joutsassa o Laskutehtävä
970607la Se suuri luokkakokouspäivä
Simo Helander in memoriam
Saatesanat

970108ke Heh, heh... käyköhän täällä kukaan?

  Tähän mennessä olen joka tapauksessa saanut bumerangina takaisin kirjeet, eli seuraavien osoitteet eivät ole purreet: Seija R-L, Simo, Liisa

970110pe Viki sentään soitti

  Meillä on yhteinen harrastus: ulkomaankielisten kirjojen lukeminen. Viki nauraa käkätteli (ihan myönteisesti vaan, kuten vakuutteli) meidän erilaisille tavoillemme: minä luen mahdollisimman paljon, kun taas Viki lukee mahdollisimman tarkkaan ja selvittää joka ainoan vieraan sanan. Kiinnostunut minun LUETUT kirjalistastani. Kirjaluettelo on näillä sivuilla, mutta Vikillä ei ole internettiä. - Mitä silloin oli, kun ei ollut Flooraa!??
Vikin osoitteessa korjattavaa:

Huvilakatu 6 A 8

..ja kokonaan toinen oleskelupaikka ja -osoite:

Lintukallionrinne 7 F 50
01620 VANTAA     puh 09-89 3794


970114ti Mani Armas ei saanut kirjettä, palautetaan, returneras, retour

  Pettiköhän dödö, vai miksi Vikin lisäksi kukaan kirjeen saanut ei ole ottanut yhteyttä!? - No Dostojevski ei petä. Luin juuri 'kaamean' pinon D-intoilija Hans Othmanin upeita analyyseja. Alkoi siitä, että luin Nya Argus lehdestä HOn artikkelin. Osoiterekisteristä löytyi kaksi redaktör Hans Othmania, yhden tunsin 39 v sitten armeijassa; olisiko tämä? Tänään vastaus: ei ollut armeijakaveri, mutta on tosi asiantuntija. Viki jo kertoi, että HO on kirjoittanut kirjan Dsta. Niin onkin, ja kymmeniä artikkeleita ja esitelmiä. Haluaa tutustua ja esitellä kokoelmiaan, asuu Turun lähellä. Tuli varmaan joku kerta mentäväksi.

970116to Marita lähettää terveisiä Punaisenmeren pohjalta!

Wonders of the Red Sea

Tällaista tämä internet on, maapallo, etten sanoisi universumi hyppysissämme.
Ei olisi saapashousupoikana luulenut!


970123to Ensimmäinen sähköpostiviesti luokkatoverilta.

  Kuka olikaan? Kukapa muu kuin koko homman alku ja juuri, Marita. Lapset olivat isälleen syntymäpäivälahjaksi Internetin antaneet. Veikkaan, että on iloa koko perheelle, kuten on meilläkin. Sopii katsoa mikä määrä kävijöitä on lastenlasten sivuilla. Sieltä tulee myös paluteviestejä, ihan vierailtakin. On kiva käydä tuttujen ja tuntemattomien sivuilla ja kertoa heille, että on käynyt. Niistä saa myös kaikenlaisia ideoita. Tässä äskettäin jätin viestin jollekin italialaiselle, joka oli ilmoittanut lukevansa Dostojevskia, joka on minunkin viimeisin hullutukseni. Olen juuri saamassa koottujen teosten ainoan venäjäksi lukemattoman luetuksi (venäjäksi ja unkariksi) 'Rikos ja rangaistus'. Siinä on yksi upeimpia kirjoja, mitä koskaan olen lukenut. Näissä kahinoissa kävi niin, että emäntä löysi Nya Argus nimisestä paremman väen kulttuurilehdestä artikkelin Dostojevskista. Kirjoittaja Hans Othman. Muistelin, että sotaväessä oli sen niminen kaveri. Minä otin osoitteesta selvän ja nyt olemme jatkuvassa Dostojevski-kontaktissa. Hän osoittautui (jo artikkelinkin perusteella) todelliseksi asiantuntijaksi, ei kylläkään ole sotaväkikaveri, vaan tämän veli. Pian toivottavasti tapaamme, mutta mitäpä tässä jaarittelemaan, katso itse:

  Othmanin juttu o Othmanin kirjan sisällysluettelo o Othmanin Dostojevski lähdeluettelo

  Täytyy muuten todeta, että myös Vikiä joudun pitämään seniorina Dostojevski-asiassa. Kun hänelle mainitsin Othmanin nimen, heti sanoi: 'Se on kirjoittanut kirjan' - Näkisittepä Vikin kirjahyllyt muutenkin! Minä olen ainakin kerran nähnyt: ensinnäkin ne on tuplat, eikä roskatavaraa löydy suurennuslasillakaan. Viki saisikin panna oman sarakkeensa 100 parhaan kirjan listaan. - Pitäisiköhän panna uusiksi, kun osa onkin jo tuossa yläpuolella.


970124pe toinen sähköpostiviesti (provosoituna) Timolta

  Lupa antaa sähköpostiosoite levitykseen ja lupaus käydä vilkaisemassa sivuja. Perustanpa osoitetoimiston vaikka tuohon sivun loppuun.

970205ke kirje Sirpalta (ja Harrilta)

  Kuvittelin skannaavani sen helposti tähän, mutta skannerinipa ei ymmärtänyt siitä hölkösen pöläystä. Tositoimiin ollaan kuitenkin ryhtymässä. Ehdolla lauantait 0531 ja 0607. Eikö nuo molemmat sovi yhtä hyvin, varsinkin kun samalla reissulla voitaisiin hoitaa synttärini sisaruksille Virolahdessa, kun tulee noita pyöreitä vuosia 0602. Tytär Salla äskettäin esitti vallan mainion idean niiden viettämiseen: yhdistetyt vaarin syntymäpäivät ja (tällä hetkellä vielä syntymättömän) lapsenlapsen ristiäiset Talin siirtolapuutarhassa ompenapuiden kukkiessa. Siinä olisi ideaa! Ydinperhepiirin juhlat olin muutenkin ajatellut sopiviksi.

970228pe kuka mahtaa rymistellä luokkakokoussivulla?

  Viikko sitten oli vai 6 käyntiä, kai vain minä itse, vai olisiko joku muukin eksynyt. Nyt käyntejä on 11, mutta ei ainuttakaan viestiä. Itse en ole käynyt. Joku Kilroy käy, mutta kuka? Vai onko Marita, joka on 'sihteeristöineen' päässyt juonesta kiinni? Terveisiä kävijöille. Pankaa viesti, ihan vaikka vain, että olette käyneet, erityisesti siis, jos olette luokkatovereita.

970306to Riemukas juttu: Anderssonin Manta miehineen oli kylässä

  Olivat lapsenpiikana lastensa Amerikan matkan aikana. Niin hyvin olivat asian organisoineet, että pääsivät käymään lounaalla, ja uskalsivat syödäkin, vaikka Manta epäluuloisena kyselikin, että osaanko varmasti laittaa, vai mikä se sanamuoto olikaan. Emäntä kun nääs oli aamulla karannut Sloveniaan. Minä pingotin parhaani mukaan kristalleja ja hopealusikoita myöten. Oli siinä vähän höysteenä lohenpoikastakin ja oikein menusta jälkiruokaa ja tyttären juuri Amerikasta tuomaa valkeata instant kahvia. Suomenko lakumainosjupakasta lienevät pelästyneet. Ei se kyllä kahville maistunutkaan. - Pingotus oli niin raju, että valokuvaus ja vieraskirja unohtuivat, voi p-le! Kyllä on niin hyvän näköinen eläkeläinen, että mahtaako noista vanhoista kuvista löytyä sen parempa?

970318ti Sirpalta kirje: Luokkakokous 19970607la eli lauantaina kesäkuun 7. päivänä 1997

  En edes yritä skannata. Tilat varattu iltapäiväksi ja alkuillaksi seurusteluun, saunomiseen ja ruokailuun Helilän keskustassa. 13 henkeä ilmoittautunut, ei kielteisiä vastauksia, pari "tuntemattomana" palautunutta, ehkä vielä muitakin tulee. Sirpa palaa asiaan toukokuun alkupuoliskolla.

  Harmi, ettei maininnut tästä sivusta yhteydenpitovälineenä, mutta toisaalta: ehkä vain Maritalla ja Timolla on mahdollisuus. Eikäpähän täällä niin ollen mitään oikeastaan tapahdukaan. Paitsi että kävijöitä riittää. Tänään lukema on 19 (tähän mennessä). Omat opiskelijatkohan ovat ruvenneet käymään naureskelemassa mummujen ja vaarien naamoja? Kuvagallerian takia kyllä kannattaisi asianomaisten itsensäkin käydä! 


970512ma Luokkakokous lauantaina 7.6.1997

Hyvät toverit!

  Aika rientää ja kohta koittaa päivä, jolloin meillä on mahdollisuus tavata toisiamme, muistella menneitä ja kertoilla kuulumisiamme.

  Tapaamispäivämme 7.6.97 ohjelma:
   

  klo 13.00  Kokoontuminen koulun pihalla
  - rehtori Yrjö Tiura kertoo Karhulan koulusta v. -97
  klo 14.00 Siirtyminen rav Onnimannin kokoustiloihin (Karjalantie 10-12, puh 05-2606 610)
  - Tervetuliaismalja ja tulokahvit
  - Seurustelua, videoiden ja vanhojen valokuvien katselua 
  - Saunomista (klo 15-17)
  - Ruokailu (n. klo 17)
  (Kokoustilassa voimme olla niin kauan kuin viihdymme.)

  Kokonaiskustannus osanottajaa kohti on 200 markkaa, sisältäen kuohuviinimaljan ja tulokahvin, saunatilan vuokran ja saunajuomat sekä aterian pitopöydästä ruokajuomineen. Maksun voi suorittaa tililleni Merita-Kotka 106950-201280 tai maksaa sitten tavatessamme henk.koht.

  Lämmintä kesää ja tapaamistamme odottaen

  Sirpa

  puh 05-2609 119

  JAKELU Osallistumisensa vahvistaneet, 14 henk.


970521ke Viki kylässä internetiin tutustumassa

  Toi tuliaisena kirjan Hans Othman: Dostojevski ja todellisuus. Juuri sama kirja, jonka alkuperäistä ruotsinkielistä versiota olen maailmaan kätilöinyt. Voiko osuvammin naulan kantaan iskeä!

  Ajattelin tarjota paistettuja muikkuja, mutta muikut olivat kadonneet järvien syvyyksiin, joten otettiin käyttöön ensimmäinen varasuunnitelma: inkiväärikalaa intialaiseen tapaan. K-marketin kassalla kuitenkin sattui, että sirkeäsilmäisen tytön ilmoitettua summan, maksoin sen ja unohdin loput tavarat tiskille. Vasta kotona huomasin, ei muuta kuin takaisin. Aikataulu vähän viivästyi. Viki luki näitä sivuja ja katseli kuvia, minä laitoin kalaa seuraavan reseptin mukaan:

  Inkiväärikalaa

  HeSa ruokatorstai 970424

  3 cm mittainen pala inkivääriä
  2 punaista paprikaa
  3 valkosipulin kynttä
  1 pieni chilipalko
  1 dl vettä
  4 rkl öljyä
  3 sipulia
  3 tomaattia
  ½ tl kurkumaa
  1 tl suolaa
  400 g hauki- tai ahvenfileetä tai pakastekalaa
  3 rkl vettä, 2 tl vehnäjauhoja

  1. Kuori inkivääri ja valkosipulit ja paloittele pieniksi. Pieni paprikat ja laita aineet kattilaan. Lisää vettä ja keitä pehmeiksi. Soseuta tehosekoittimella.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen suikaloidut sipulit, ruskista niitä hetki, lisää hienonnetut tomaatit ja soseutetut kasvikset joukkoon ja mausta.
  3. Paloittele kala noin kahden sentin mittaisiksi paloiksi ja nosta kastikkeeseen kypsymään. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia.
  4. Sekoita vesitilkkaan vehnäjauhot ja saosta kastike sillä. Kiehauta ja tarkista maku.

  Ahvenfileitä oli melkein puoli kiloa. Muuten meni mukavasti, paitsi että saostus unohtui. Kaikki syötiin. Tämän kanssa sopii erinomaisesti keitetty peruna. Se todettiin jo toiseen kertaan.

  Muuten Viki oli kiinnostunut vallan ihmeellisistä bodaussivuista ja tietenkin Playboysta. Totesi jälkimmäisen kuitenkin varsin sovinnaiseksi. Minunkin mielestäni kyllä kotioloille kirkkaasti häviää. Ei sitä meikäläinen enää alle viiskymmpisistä mitään ymmärrä.


970526ma Iltahetki Maritan ja Heikin kesämökillä

  Paluumatkalla emännän sukulaisen 85-vuotispäiviltä ja lastenlapsia morjestamasta pysähdyttiin Joutsan ja Hartolan rajalla aivan upean salmen rannalla ja herkuteltiin isännän särkisäilykkeillä. Lohtakin oli tarjolla, mutta taisi jäädä kokonaan koskematta, niin oli maukasta kotimainen sardiinin (joka mielestäni on maailman paras kala, varsinkin Välimeren rantamilla tuoreeltaan paistettuna) vaihtoehto. Ties monesko hirsirakennus oli nousemassa tontilla. Marita oli nyrjäyttänyt nilkkansa rakennuksella ja kepin kanssa köpötteli. Minulla hyvä syy käsipuolesta kyörätä. Lapset ja lapsenlapset siinä oli keskeinen puheenaihe sekä Alvar Aalto, jota muilla kaikilla oli sydän täynnä, minä vain ihmeissäni kuuntelin.
   
  marita_ja_heikki_olkkonen-970527.jpg
  Marita ja Heikki Olkkonen 970527


  Laskutehtävä:

   Pitkäkö matka on Korpeloilla kesämökilleen Nilsiään, kun Heikin ja Maritan koti on kolmannesmatkassa ja heidän kesämökkinsä puolimatkassa ja Olkkoset ajavat kotoa mökilleen kolmessa vartissa nopeuden ollessa 100 km/h?
Vastaus  km

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela970607la Se suuri luokkakokouspäivä

Tuhat kuvaa kertoo enemmän kuin yksi sana.


SAATESANAT

  Kiva kun kävit sivullamme. Löydät ehkä muutakin kiinostavaa kuin tämän sivun. Anna palautetta ja kerro kuulumisistasi. Saanen noteerata tässä vähintään niiden nimet, jotka ovat yhteyttä ottaneet?

  terv Asko


SP-OSOITETOIMISTO

Asko: asko.korpela@nbl.fi
Timo: timo.kurkela@metla.fi
Marita: heiolk@sci.fi

Asko Korpela 20000503 (19970101) - Webmaster o AJK kotisivu

19990108-360 o 20000503-780