Kokkola 2004 

Nilsiä - Kokkola - Nilsiä 640 km
0604pe11 Matin ja Liisan kahvio, Lapinlahti. Tuhdit voileivät nautitaan. Jatketaan Iisalmi-Kiuruvesi-Pyhäjärvi-Haapajärvi-Nivala (kahvit) - Kannus - Kokkola.
16 Ruokailu kiinalaisessa ravintolassa. Pajulat soittavat meksikolaisesta. Harmi, että oltiin aloitettu. Kahvit yhdessä Kokkolinnassa.
17 Majoittuminen Brinkin Wanha Pappila
19 Uskomattoman upea Kahakka näytelmä kesäteatterissa (arviointi) . Näytökset jatkuvat 20040613su saakka. Kahakka-tietoa
22 Herkullinen buffet vanhalla raatihuoneella.
0605la08 Majapaikka täsmälleen minun makuuni. Aivan toista kuin steriilit hotellit. Luultavasti paras vuode, missä koskaan olen nukkunut. En ainakaan parempaakaan muista. Vanha parirautasänky: pituus, leveys, korkeus, kovuus täsmälleen oikeat. Vuodevaatteet, tyyny ja peitto kuin unelma. - Siitä huolimatta heräsin jo neljältä. Lukulamppu olisi saanut olla, kun oma unohtui.
Aamiainen emännän seurassa. Mieluisaa, varsinkin kun emäntä olikin tuottajana täysin voimin loistavan teatteriesityksen takana. Kertoi taustatietoja.
Aamiainen joka suhteessa moitteeton. Minä kuitenkin mustikkasoppaa tms murojen kanssa kaipaan, kun maitoa en voi käyttää.
10 Keskustaan hakeudumme museoiden aukeamista odotellessa. Paljon kaunista vanhaa säilytetty. 
11 Kerrassaan mainio Kahakan historiaan liittyvä näyttely: esineitä, valokuvia, tekstejä. Erinomainen ja hauska video.
12 Taideleipomossa - hauska nimi! - vohvelikahvit: 10+. Samanhenkistä seuraa naapuripöydässä.
13 Ostoksia: siemeniä nurmikolle, vaatteita lapsenlapsille.
14 Kotimatka reitillä: Kokkola - Kaustinen (kirkko, kahvit) - Kyyjärvi - Viitasaari - Keitele - Maaninka - Siilinjärvi - Nilsiä.
Iso virhe tehtiin, kun ei Kyyjärvellä pysähdytty ja käyty Paletissa lounaalla. Sitä ei sitten ollutkaan tarjolla enää missään. Ehkä Viitasaarelta jotakin olisi löytynyt, mutta siitäkin oli huonot muistot edellisestä kerrasta. Maaningassa käytiin yrittämässä: ei mitään. Ehdottomasti pitkäveteisin ja ikävystyttävin matkareitti: suota, suota, suota - ei mitään näkemisen arvoista.
19 Siilinjärven ABC: erinomaiset à la carte annokset! Kotiin tultuamme Anna-ystävämme soitti ja muistutti, että olimme ihmetelleet, kun he Pohjanmaalta tullessaan eivät jaksaneet enää ajaa 23 km meille, vaan pysähtyivät ensiapuvoileiville Siilinjärvelle samasta syystä kuin mekin nyt: ei ruokaa matkan varrella.
20 Kotona jälleen. Rankka, mutta ehdottomasti erittäin antoisa ja mielenkiintoinen matka: Kahakka ja Kokkola täydet pisteet.
Näpäytä kuvaa, saat suuren.

Asko Korpela 20040607 (20040607) o o AJK kotisivu